Lora Elezović

Lora Elezović rođena je 1995.godine u Torontu, Kanadi.

Godine 2010. upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Nakon završenog prvog razreda upisuje Grafički odjel, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. 

Godine 2014. završava srednju školu i maturira s grafičkom mapom “Insectis Venenantis” pod mentorstvom profesora Jure Kokeze.  Tijekom srednjoškolskog  obrazovanja intenzivno se bavi grafičkim tehnikama, posebno tehnikom dubokog tiska; bakropis. Sa svojim grafikama i crtežima sudjeluje na brojnim izložbama Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Godine 2014. upisuje preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, koji završava u redovnom roku.

Godine 2017. upisuje diplomski sveučilišni studij Likovne kulture, smjer nastavnički u klasi profesora Igora Čabraje i komentorice profesorice Ines Krasić, s glavnim umjetničkim predmetom Grafika i primijenjena grafika.

U rujnu 2020. godine diplomira s izvrsnim uspjehom i stječe zvanje magistra edukacije likovne kulture; mentor pri izradi likovnog  djela diplomskog rada je prof. Igor Čabraja i komentorica prof. Ines Krasić, a profesorica Sonja Vuk mentorirala je istraživanje i rad iz područja metodike nastave likovne kulture.

Tijekom studija, uz odlične uspjehe u redovnom programu studija, aktivna je na umjetničkoj sceni, bavi se pedagoškim djelatnostima i vodi likovne radionice za razne dobne skupine.

Od radova  koje je izlagala tijekom studija na mnogobrojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj valja istaknuti izložbu Crno kroz prizmu, XII. Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike, 20.međunarodna izložba minijature, 21.međunarodna izložba minijature, Pasionska Baština – “Moj doživljaj muke” 2018. i 2019. godine, Art Zagreb u Hali V, 8. Hrvatski triennale akvarela, 2. Samoborski salon – Granice, 8. hrvatski trijenale grafike  VIII hrvatski biennale ilustracije i 4. Međunarodno studentsko biennale – Greatest Hits.

Od inozemnih skupnih izložbi valja istaknuti izložbu Minimo, 1. Međunarodno bijenale minijature u Mostaru, gdje osvaja posebno priznanje “Pohvala žirija”, Memories 5 u New Delhiju, Indiji, Bestiarium 2021 u Ateni,Grčkoj, Memories u Vijetnamu i The 2nd TKO International Miniprint koja se održala u Tokiju, Kyotu i Osaki gdje je uz 41. državu predstavljala Hrvatsku.

Samostalno izlaže 2017. godine u knjižnici Dubec u Zagrebu, 2020. godine u galeriji Bratske kuće na Šolti i 2021. Godine u galeriji Šira predstavlja svoj diplomski rad “Kabinet čuda”.

Od 2017. godine aktivno do danas vodi tri grupe likovnih radionica; Likovne radionice za umirovljenike u domu za starije osobe Maksimir, Likovne radionice za odrasle u Centru za kulturu i informacije Maksmir i Likovne radionice za mlade u Centru za kulturu i informacije Maksmir. Naglasak stavlja na individualni pristup i individualno poticanje kreativnosti u svrhu otkrivanja i razvoja  talenata, vještina i samopouzdanja polaznika.

Godine 2020. u suradnji s Vježbaonicom u Zagrebu pokreće dječje “Zmajske radionice” gdje kod djece kroz kombinaciju sportskih igara i likovnih zadataka potiće razvoj motoričkih vještina i osobnu kreativnost temeljenu na mašti.

U suradnji s nakladničkom kućom Naša djeca iz Zagreba, 2021. oslikala je mural na trafostanici na Bundeku prigodom 70. rođendana antologijskog teksta slikovnice Ježeva kućica Branka Čopića prema poznatim likovnim motivima Vilka Glihe Selana.

Članica je HDLU-a od 2020. godine.

  Voditelji - Sve objave