Andreja Vivoda

Rođena je 5. listopada 1984. u Zagrebu.

Po završetku osnovne škole upisala je Školu primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, koju je uspješno završila godine 2002. Nakon intenzivnih priprema upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, na kojoj je diplomirala 2009. godine u klasi prof. Šimraka.

Susret s umjetnošću je ostvarila veoma rano, već u predškolskim danima, pohađajući likovne radionice. Intenzivniji rad uslijedio je nakon trećeg razreda, upisom u Waldorfsku školu, gdje je svakodnevno radila na likovnom izrazu uz prisutnost i usmjeravanje voditelja odjeljenja, akademskog slikara. Od samog početka izlagala je svoje radove na brojnim skupnim izložbama što joj je davalo poseban poticaj i osjećaj radosti likovnog stvaranja.

Još za vrijeme studija primljena je u članstvo Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Usporedo s radom na umjetničkom oblikovanju u grafici, slikarstvu, instalacijama, odabrala je rad s djecom te godine 2008. otvara likovnu radionicu za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Djeca, posebno u svojoj najranijoj dobi, iskazuju svoju iskrenost kroz nevjerojatnu izvornu kreativnost, što ju u cijelosti ispunjava te joj daje poticaj i inspiraciju za njezin osnovni rad.

Svoj će daljnji rad posvetiti umjetnosti uz istodobno prenošenje svojega iskustva na najmlađe, razotkrivajući zajedno s njima svu radost stvaranja, čineći ih sretnima i postupno ih uvoditi u čaroban svijet umjetnosti.

Pogledajte radove Andreje Vivode

Andreja Vivoda - Diplomski rad

Galerija:

  Voditelji - Sve objave