02. 02. 2023.   |   Aktualne obavijesti
Treći susret partnera projekta Mladi zEKO / Zagreb, 11. 12. 2022.

Zavod Burja u suradnji s partnerima od početka studenog 2021. godine provodi projekt Mladi zEKO. Partneri u projektu su i Galerija Vivoda iz Zagreba (Hrvatska), Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta (Srbija) i Centar mladih Celje. Projekt je odobrila Europska komisija, u okviru Ključne akcije 2, Partnerstvo za sudjelovanje mladih u okviru programa Erasmus +. Projekt će trajati do kraja 2023. godine.

Prosinca smo se projektni partneri okupili kod Galerije Vivoda u Zagrebu na trećem međunarodnom partnerskom sastanku. Razgovarali smo o pitanjima vezanim na provedbu projekta i postavljenim zadacima za sljedeće razdoblje, do 4. partnerskog sastanka planiranog u lipnju 2023. kod Centra mladih Celje.

Predstavnici partnerskih organizacija analizirali smo dosadašnje aktivnosti te zacrtati terminski i sadržajni okvir za stvaranje tri najbitnija rezultata projekta. Izrađujemo Showroom s 3D aplikacijom i 360 stupanjskim filmovima ‘Zelena 3D umjetnost’, online učionicu s edukativno – dokumentarnim filmom ‘zEKOteka’ i edukativnu publikaciju ‘Zeleni kompas’. U tom smo pogledu već prikupili veliki dio materijala koje ćemo ukomponirati u našu publikaciju, snimili nekoliko kadrova za dokumentarni film te 360 stupanjske kadrove koji će tvoriti integralni dio naše 3D aplikacije. Popričali smo i oko izrade ostalih aktivnosti projekta te odredili terminski i sadržajni okvir za implementaciju.

Također, veliki dio sastanka bio je namijenjen analizi dve provedene aktivnosti LTT (Learning, Teaching, Training) međunarodne obuke omladinskih radnika koji su se odvijali u Srbiji (lipanj) i Sloveniji (studeni). Slijedeće godine ćemo organizirati još mobilnost mladih u Hrvatskoj – ‘Inkluzivna zelena umjetnost – Erasmus Istra 2023’.

Osrednji cilj našeg projekta je pokazati da su kreativnost i umjetnost mladih, čak u najkritičnijim vremenima, inspiracija za ekološki napredak i alat za promicanje aktivacije mladih i održivog načina života.

Galerija:

  Novosti - Sve objave